Close

Per què ens diem Projecte Dofí?

Estem convençuts que hi ha una gran similitud entre els dofins i els éssers humans. Alhora, creiem i apostem que les persones des de petites podem educar-nos i aprendre valors que es cristal·litzen en alguns dels seus comportaments, com:

1. Sociabilitat i Cooperació: Rescaten de manera natural. És indispensable la pertinença al grup o rajada per la seva supervivència, com per exemple en la caça d’aliments. Si no viuen en societat presenten problemes en el sistema immunitari desenvolupant greus malalties i malauradament reduint així l’esperança de vida a la meitat.

2. Resiliència: saben quan demanar ajuda i superar obstacles.

3. Racionalitat i  Presa de Consciència: els dofins comprenen l’entorn, fan pensaments lògics i en treuen les mateixes conclusions. Són capaços de modificar intencionalment el seu comportament per cercar nous models d’interacció i supervivència.

 

4. Comunicació Eficient: el seu xiulet els identifica. Utilitzen el so i la dansa per comunicar-se entre ells. Construeixen relacions sobre la base de l’afecte.

5. Diversitat: hi ha més de trenta espècies diferents de dofins, 32 en aigües salades i 5 d’aigua dolça.

Es localitzen en tot el planeta, exceptuant la zona àrtica i antàrtica.

 

6. LLibertat: els moviments i interacció amb els seus parells denoten un sentit de llibertat, sense por d’expressar-se tal com són: dofins.

En Projecte Dofí, les xerrades tenen com repte motivar, incentivar i afegir cadascuna d'aquestes 6 característiques als espais de convivència escolar.

Translate »